POMLADANSKA ZREJNA PREIZKUŠNJA PTIČARJEV

PDF
Natisni
E-pošta
Prispeval LKD Gorica
Ponedeljek, 29 April 2019 08:07

V Podnanosu smo se 27.04. 2019 ob 8 uri zbrali na lovsko kinološki preizkušnji PZP za ptičarji. Kljub slabim vremenski napovedi , je jutro kazalo obetaven dan. Kar 9. prijavljenih vodnikov s psi ptičarji pa je napovedovalo naporen dan, tako za sodnike kot vodnike psov. Po opravljenih birokratskih zadevah, pregled rodovnikov, cepljenja proti steklini ter kontrole čipov smo prešli na uradni del.

Po uvodnem nagovoru vodje prireditve, ki je vse navzoče pozdravil v imenu LKD Gorica, je vse pozdravil tudi predstavnik LD Vojkovo, kinološki referent Ivan Rosa. Kinološka sodnika Vladimir Kobal in Saša Volarič sta vodnikom predstavila načrt današnje preizkušnje , ter zahteve in pričakovanja delavnosti mladih psov. Za začetni del smo se razdelili v dve skupini in odšli na teren, ki smo si ga pred dnevi ogledali z Vladimirjem Kobal in ocenili, da je primeren za preizkušnjo. Oblaki so se kar hitro zbirali nad nami in kmalu so nas dosegle prve kaplje dežja. Ne sodnikov ne vodnikov to ni zmotilo, delo so nemoteno nadaljevali. Žal pa pri iskanju zajca nismo bili uspešni, čeprav so psi pokazali veliko volje do iskanja in poslušnosti vodnikov.   Zato sta se skupini združili in smo opravili polaganje žive divjadi. Vsi psi so pokazali dovolj znanja, nekateri trdno stojo ob zaznavanju pernate divjadi, ki se je pritajila v visoki in mokri travi.

PZP za ptičarje so se udeležili predstavniki naslednjih pasem:  

- 5. Nemških žimavecev

- 2. Epagnuel bretona

- 1. Nemški kradkodlaki ptičar

- 1. Weimaran

Sodnika sta pse za prikazano delo ocenila med 47 in 55 točkami . Poudarila sta, da imajo psi dobre zasnove in se na tem splača gradit, ter pse pripravit za jesenske prireditve.

Kinološke prireditve se je udeležilo 5 lovskih pripravnikov iz različnih LD.

Po končani razglasitvi je v prijetnih sončnih žarkih sledilo družabno srečanje za malico v naravi, ki jo je pripravila LD Vojkovo, za kar bi se jim v imenu LKD Gorica zahvalil, še posebej kinološkemu referentu.

 

Zahvala in pohvala gre tudi sodnikoma, ki sta kljub premočenosti vstrajala, da smo prireditev uspešno zaključili. Upam, da tudi v zadovoljstvo vodnikov in številnih ljubiteljev kinologije, ki so si prišli spremljat prireditev.

 

Zapisal vodja prireditve

Jožko Vidmar

1
bwd  Set 1/5  fwd
1
2
3
4