OCENJEVANJE ZUNANJOSTI

PDF
Natisni
E-pošta
Prispeval LKD Gorica
Nedelja, 07 April 2019 19:39

V soboto 6.4.2019 je v Solkanu v organizaciji našega društva potekala kinološka prireditev na kateri so kinološki sodniki ocenjevali zunanjost lovskih psov vseh pasem. Na prireditev so vodniki pripeljali 56 lovskih psov. Nekateri psi seveda iz različnih razlogov niso bili ocenjeni. Oceno zunanjosti si bodo lahko pridobili na drugih kinoloških prireditvah, ki jih bo LKD organiziral v letu 2019. Kinološki sodniki Jožef Batič (jazbečarji in terierji), Vladimir Kobal (ptičarji), Hana Lozej (goniči) Miloš Ambrožič (goniči, braki in krvosledci) in Bojana Hladnik ( šarivci in prinašalci) so se potrudili in njihovo delo profesionalno opravili, saj pripomb udeležencev nismo imeli.

Na otvoritvi prireditve je navzoče pozdravil predsednik LKD Angel Vidmar, v imenu sodnic in sodnikov pa je zbrane vodnike nagovoril kinološki sodnik Miloš Ambrožič. Na začetku prireditve smo izkoristili tudi priložnost in Ambrožiču podelili odlikovanje (red za kinološke zasluge II. stopnje) s katerim ga je na predlog LKD odlikovala Kinološka zveza Slovenije.

Kinološke prireditve se je udeležilo tudi 25 lovskih pripravnikov, katere sta Ivo Leban in Angel Vidmar vodila po prireditvenem prostoru in jim predstavila delovanje LKD in seveda pomen kinologije in posameznih pasem psov za delo v loviščih.

Idealne razmere na pokritem kotalkališču v Solkanu in dobra organizacija sta prispevala k temu, da je bila prireditev v zadovoljstvo vseh sorazmerno hitro končana.

Tako kot je to običajno se je po prireditvi nadaljevalo družabno srečanje, članov UO, strokovne komisije, ter nekaterih drugih udeležencev prireditve.

 

Tekst: Angel Vidmar- vodja prireditve

Foto: Ivan Leban

 

dscn4355
bwd  Set 1/9  fwd
dscn4355
dscn4357
dscn4358
dscn4360