ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

PDF
Natisni
E-pošta
Prispeval LKD Gorica
Torek, 27 Februar 2018 14:28

V soboto 24.2.2013 je v Novi Gorici potekal zbor članov Lovsko kinološkega društva Gorica-Nova Gorica (LKD). Letni zbori članov so seveda namenjeni obravnavi dela v preteklem letu in načrtom za prihodnost oziroma tekoče leto.  Tudi na zboru članov LKD je bilo tako.  Devetdeset  članov društva  je najprej poslušalo obrazložitve analize iskanja zastreljene velike divjadi, ki jo je pripravil Peter Razpet, ki pa žal zaradi bolezni ni bil prisoten, zato je analizo povzel podpredsednik LKD Ivan Leban. Delo vodnikov psov krvosledcev je plemenito delo, ki ga vodniki krvosledcev opravljajo, zato je prav, da jim  posvetimo še posebno pozornost. V nadaljevanju so udeleženci poslušali poročilo organov  LKD. V razpravi, ki jo je  vodil predsedujoči Mitjan Vidmar so številni  člani  posebno pozornost namenili  neupravičenim ukrepom Kinološke zveze Slovenije zoper LKD, ki poskuša onemogočiti delovanje LKD. LKD je v letu 2017 v celoti izpolnil plan dela, razen odpovedi ene izmed kinoloških prireditev. Prireditve so bile strokovno organizirane in vodene. Po predstavitvi sklepa KZS o prepovedi organiziranja kinoloških prireditev LKD-ju v letu 2018, in predstavitvi dokumentov, ki celoten sklep postavljajo na LAŽ, so navzoči izrazili soglasno in polno podporo vodstvu LKD. Vodstvu LKD so  izrekli  soglasje za uporabo vseh pravnih sredstev zoper Kinološko zvezo Slovenije.

Seveda smo na zbor članov vabili tako predsednika KZS Egona Dolenca kakor tudi prvega podpredsednika zadolženega za lovsko kinologijo Jožeta Velikonjo, da bi lahko članom pojasnila ukrepe KZS zoper LKD pa z vabljenjem nismo bili uspešni. Predsednik KZS se je opravičil, ker je bil v tujini, zaradi zadržanosti se je opravičil tudi, ko smo ga vabili na  sestanek Upravnega odbora in strokovne komisije. Tudi Velikonja, kot dolgoletni član LKD verjetno ni zmogel poguma  pogledati  članom v obraz. 

Navzoči so bili tudi kritični do delovanja Zveze Lovskih družin Gorica, saj so posamezniki napovedali skupno prijavo informacijskemu pooblaščencu zaradi  nezakonite uporabe njihovih osebnih podatkov, ter včlanjevanju v ZLD proti njihovi volji. V številnih razpravah  je bila jasno izražena volja  in želja za nadaljnje uspešno delo LKD. Zbor članov je soglasno sprejel tudi spremembe Statuta LKD, ki ga je bilo potrebno spremeniti zaradi spremembe sedeža LKD in zaradi  spremembe Zakona o društvih.

Zbor se je seveda tako kot je to običajno končal z družabnim srečanjem članov.

 

20180224_171424
bwd  Set 1/9  fwd
20180224_171424
20180224_171432
20180224_171438
20180224_171445

 

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 27 Februar 2018 14:33 )