PNZ JAMARJEV

PDF
Natisni
E-pošta
Kljub slabi vremenski napovedi smo se 17. 09. 2016 zbrali pri lovskem domu LD Hubelj v Lokavcu. Po uvodnem nagovoru je nekaj besed spregovoril predsednik LKD Angel Vidmar. LD Hubelj je na kratko predstavil njihov kinolog Urban Troha. Sodnika Batič Jože in Mlarar Alojz pa sta predstavila način dela in kaj bodo morali psi pokazati da preizkušnjo opravijo . Sledilo je žrebanje številk, pred tem pa sta sodnika opravila še dve telesni oceni psom, ki sta bila zaradi starosti zavrnjena na spomladanski oceni zunanjosti v Solkanu. Razdelili smo se v dve skupini in najprej odšli na poljsko delo. V tem času pa je vreme pokazalo svojo moč močan naliv je do kosti namočil vodnike kot tudi sodnike. Po krajši prekinitvi smo delo nadaljevali na polju , vodi in v rovi.
Od 10. prijavljenih se je preizkušnje udeležilo 9. vodnikov s svojimi psi in sicer:
KRATKODLAKI JAZBEČAR 1x
MENŠKIH LOVSKIH TERIRJEV 8x
Vsi psi so pokazali dovolj znanja da so preizkušnjo opravili. Trije psi so preizkušnjo opravili le delno- le za delo na polju. Šest psov Nemških lovskih terierjev pa je delo opravilo v celoti. En pes je preizkušnjo opravil s III. nagradnim razredom, pet psov pa s I. nagradnim razredom.
Razglasitev rezultatov smo opravili v bivaku LD Hubelj pod Podrto Goro. Sodnikom bi se zahvalil za korektno delo, vodnikom za potrpežljivost, LD Hubelj in njihovim članom pa za pomoč pri izvedbi preizkušnje.

Foto in teks: J.Vidmarkopija  od pict8709
bwd  Set 1/2  fwd
kopija  od pict8709
pict8710
pict8711
pict8715